Eerste review van BlackBerry Bold 9780

Door JJapie op dinsdag 19 oktober 2010 13:19 - Reacties (5)
Categorie: Telecomfacts, Views: 4.001

De Nederlandse consumentenwebsite BesteProduct heeft nu al de Blackberry Bold 9780 in handen. Het toestel is nog niet eens officieel gelanceerd, maar de site heeft al wel een volledige review van deze opvolger van de 9700.

Research in Motion heeft, zeker in Nederland, een gigantisch succes gehad met haar BlackBerry Bold 9700. Ondanks de problemen die het toestel heeft, is het vele weken de bestverkochte telefoon van Nederland geweest. Het toestel begint echter oud te worden en is aan vernieuwing toe. Daarvoor is de BlackBerry Bold 9780 in het leven geroepen. De telefoon is nog niet officieel aangekondigd, maar consumentenwebsite Beste Product heeft het toestel al aan een review kunnen onderwerpen.

Veel verbeteringen zijn er niet echt. Het besturingssysteem is volledig opgefrist, terwijl de camera van 3,2 naar 5 megapixel is gegaan. De foto’s zien er aardig uit, maar zo goed als de N8 is het niet. Volgens de site is Blackberry OS 6, het besturingssysteem, wel een ontzettend voordeelVooral de browser, de zoek-functie en het standby-scherm worden als voordelen genoemd, terwijl de nadelen van het systeem volgens de reviewer bij de social networking-functies en BlackBerry App World liggen. Wanneer die op de markt komt? RIM zegt op 28 oktober ‘iets’ te lanceren. Vermoedelijk zal de 9780 dan officieel het levenslicht.

BlackBerry Bold 9780 review

Vergelijk tussen de camera's van de Blackberry Torch 9800 en de Blackberry Bold 9780

Panasonic DMC-LX5 gelanceerd

Door JJapie op woensdag 21 juli 2010 17:03 - Reacties (1)
Categorie: Telecomfacts, Views: 3.961

Panasonic heeft vandaag een vijftal nieuwe camera's geintroduceerd, waaronder de veel geanticipeerde opvolger van de LX3: de LX5.

http://www.besteproduct.nl/Artikelen/dmclx5.jpg

De LX5 is uitgerust met een 10,1 megapixel CCD-sensor. Dit betreft een sterk verbeterde versie van de sensor die ook in de LX3 is toegepast. De verbeteringen zouden moeten zijn terug te zien in een uitgebreider dynamisch bereik, een hogere gevoeligheid en een betere verzadiging, aldus Panasonic. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld fotograferen in donkere omgevingen tot foto's met minder ruis zou moeten leiden.

De camera is in staat om te filmen in 720p. Een voorbeeldvideo gemaakt met deze camera is terug te vinden op Youtube.Consumentenwebsite BesteProduct heeft zojuist een uitgebreide video(p)review van de Panasonic DMC-LX5 op haar site geplaatst, compleet met full-size foto's die met de LX5 geschoten zijn. En eerlijk is eerlijk, dat ziet er veelbelovend uit.

iPhone 3GS verkozen tot beste product van 2009

Door JJapie op dinsdag 1 december 2009 12:43 - Reacties (22)
Categorie: Telecomfacts, Views: 5.682

Kort geleden werd ik gevraagd door besteproduct.nl om mee te werken aan een onderzoek/verkiezing voor het beste product van het jaar 2009. Zojuist zijn hiervan de resultaten binnengekomen.

Verrassend genoeg heeft de iPhone 3GS de verkiezing gewonnen. De telefoon die in mijn ogen niet meer dan een evolutie is van de 3G kreeg de meeste stemmen, gevolgd door de HTC Hero. De telefoon die Android in de markt heeft gezet en daarom wat mij betreft uitgeroepen had mogen worden tot product van het jaar 2009.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

1. Apple iPhone 3GS
2. HTC Hero
3. Olympus Pen E-P1
4. Canon EOS 7D
5. Philips Cinema 21 : 9
6. HTC HD2
7. Sony eReader Touch
8. Kodak Zi8
9. Windows 7
10. Intel X25 SSD harde schijf

Mijn lijstje zag er als volgt uit:

1. HTC Hero
2. Olympus Pen E-P1
3. Leica M9

Het volledige onderzoek kan je hier teruglezen.

Wat was jullie beste product van dit jaar?

Video: de verschillen tussen Windows Mobile 6.5 en Windows Mobile 6.1

Door JJapie op vrijdag 16 oktober 2009 17:16 - Reacties (5)
Categorie: Telecomfacts, Views: 5.786

Windows Mobile 6.5 is sinds 6 oktober beschikbaar. Dit besturingssysteem zou veel beter geschikt moeten zijn voor telefoons met een touchscreen.

Aangepast zijn onder andere het startscherm, het virtuele toetsenbord, het standbyscherm en de menustructuur. Ondanks alle verbeteringen is bediening zonder een stylus echter nog niet mogelijk.

Dennis de Vries van BesteProduct.nl laat in een filmpje kort de belangrijkste verschillen tussen Windows Mobile 6.5 en Windows Mobile 6.1 zien.

Brad Pitt gespot dankzij Augmented Reality (fake?)

Door JJapie op dinsdag 15 september 2009 16:34 - Reacties (16)
Categorie: Telecomfacts, Views: 27.804

In het buitenland is het wereldnieuws. Engadget, Gizmodo en verschillende fanblogs maken melding van het feit dat niemand minder dan Brad Pitt in Amsterdam is gespot dankzij het nieuwste mobieltje van Samsung, de Galaxy.

Met behulp van Augmented Reality en de speciaal door Samsung voorgeïnstalleerde browser ‘Layar’ gaat een reviewer van BesteProduct.nl op zoek naar de huizen van celebrities. Hij checkt de huizen van Johnny de Mol, Caro Lenssen en dus ook die van Hollywoods grootste filmster. En warempel: hij zit binnen een boekje te lezen. Hij is zichtbaar gefrustreerd wanneer de lachende jongen naar binnen gluurt.

Nu zijn er grote twijfels over de waarheid van dit filmpje, deze Brad zou lijken op een Brad Pitt uit de jaren negentig, maar het geeft wel de mogelijkheden van Layar en Augmented Reality aan. Als het een grote reclamecampagne is van Samsung, dan is het goed gedaan. Is het dat niet, dan kun je je afvragen in hoeverre deze zogenoemde ‘BN’er-verkenner inbreuk maakt op de privacy’ . Zelf vind ik het in ieder geval erg ver gaan.

Wat denken jullie? Bekijk HIER het filmpje.