Brad Pitt gespot dankzij Augmented Reality (fake?)

Door JJapie op dinsdag 15 september 2009 16:34 - Reacties (16)
Categorie: Telecomfacts, Views: 27.141

In het buitenland is het wereldnieuws. Engadget, Gizmodo en verschillende fanblogs maken melding van het feit dat niemand minder dan Brad Pitt in Amsterdam is gespot dankzij het nieuwste mobieltje van Samsung, de Galaxy.

Met behulp van Augmented Reality en de speciaal door Samsung voorgeïnstalleerde browser ‘Layar’ gaat een reviewer van BesteProduct.nl op zoek naar de huizen van celebrities. Hij checkt de huizen van Johnny de Mol, Caro Lenssen en dus ook die van Hollywoods grootste filmster. En warempel: hij zit binnen een boekje te lezen. Hij is zichtbaar gefrustreerd wanneer de lachende jongen naar binnen gluurt.

Nu zijn er grote twijfels over de waarheid van dit filmpje, deze Brad zou lijken op een Brad Pitt uit de jaren negentig, maar het geeft wel de mogelijkheden van Layar en Augmented Reality aan. Als het een grote reclamecampagne is van Samsung, dan is het goed gedaan. Is het dat niet, dan kun je je afvragen in hoeverre deze zogenoemde ‘BN’er-verkenner inbreuk maakt op de privacy’ . Zelf vind ik het in ieder geval erg ver gaan.

Wat denken jullie? Bekijk HIER het filmpje.

Volgende: Video: de verschillen tussen Windows Mobile 6.5 en Windows Mobile 6.1 10-'09 Video: de verschillen tussen Windows Mobile 6.5 en Windows Mobile 6.1

Reacties


Door Tweakers user woekele, dinsdag 15 september 2009 16:39

Voor mensen met firefox + adblock: filmpje doet het niet als je adblock aan hebt.

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 15 september 2009 16:39

mv /blog /prive :X

Layar is wel erg smakelijke toevoeging overigens, ik verwacht hier nog erg veel van.
ben op mijn android beetje aan 't spelen geweest met de mogelijkheden, die zijn breed.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 september 2009 16:40]


Door Johan van der Rijt, dinsdag 15 september 2009 16:41

Lijkt me sterk dat het Brad Pitt is. Al lijkt ie wel verdacht veel... Wel een gaaf filmpje. De Galaxy is het eerste toestel waar dat op is voorgeinstalleerd, toch?

Die Layartechnologie gaat volgens mij het wel worden in de toekomst.

Door Tweakers user JJapie, dinsdag 15 september 2009 16:44

@Johan, ja dat klopt inderdaad :)

Door Tweakers user woekele, dinsdag 15 september 2009 16:44

Anyway, ik gok dat dit filmpje nep is. Mocht het echt zijn, dan zie ik de invloed van die telefoon/applicatie niet zo. Blijkbaar zijn die adressen al bekend. Ze moeten die gegevens toch ergens vandaan halen.

Door Tweakers user KoffieNT, dinsdag 15 september 2009 16:48

Bert van de Putte!

Door Tweakers user Melkpap, dinsdag 15 september 2009 16:58

Een kwestie van tijd voordat het hele telefoonboek in augmented reality is geïmporteerd zodat je bij ieder huis (met nummer in het telefoonboek) kunt zien wie er woont en wat z'n nummer is. Koppel dat aan een wieowie.nl oid en je hebt alle info bijelkaar. Het is niet illegaal maar wel gevaarlijk, net zoals oorlog. (is dat een rare vergelijking? ja dat is een rare vergelijking)

Door Tweakers user A_to_the_S, dinsdag 15 september 2009 17:07

1. Het filmpje is fake, Brad Pitt heeft nu een sik. (http://www.showbiznewz.nl...ickt-af-of-het-is-uit.jpg)
2. Op tweakers.net zou ik toch wel de reactie willen horen dat 'Layertechnologie' helemaal geen technologie is, maar een applicatie, die gebruik maakt van GPS-technologie en een kompas...

Door Tweakers user Moby, dinsdag 15 september 2009 17:15

Ik heb toevallig de maker van het filmpje afgelopen zaterdag gesproken en het filmpje is wel degelijk echt. Het is overigens dezelfde gast die een waterdichte camera van Olympus door de wc spoelde, even zoeken op youtube.

Door dwight, dinsdag 15 september 2009 18:03

verkooptruck... welke vrouw gaat er nu geen gsm kopen die brad pit kan spotten... <<

Door Tweakers user Rob, dinsdag 15 september 2009 18:07

hoax layar, staat namelijk niet op de kaart:
http://layar.com/layers/

@A_to_the_S, mensen kunnen zich scheren

@Mobyrick, iedereen kan alles beweren

Door Tweakers user JJapie, dinsdag 15 september 2009 18:26

@A_to_the_S >
1. Die sik was mij (en menig ander op andere sites) ook opgevallen, en één van de redenen om mijn twijfels te hebben bij dit filmpje, maar wat Rob zegt is waar. Scheren is zo gebeurd..
2, Dat heb je juist inderdaad.

@Rob
Deze BN'er layar is nog niet live, maar wel echt. Dit is min of meer bevestigd door de CoFounder van Layar op haar Twitter. Daar schrijft ze
# @marcoo ja, die BN-er verkenner Layar was ook helemaal niet goedgekeurd/ live. Daarom beetje bizar. Maargoed, wel goede reclame natuurlijk5:27 AM Sep 11th from web in reply to marcoo
Mogelijk dat deze review-Samsung onbedoeld(?) toch deze laag geinstalleerd had staan.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 september 2009 18:26]


Door Matt, dinsdag 15 september 2009 21:18

Volgens mij worden er neer grapjes in dit filmpje gemaakt. In het begin als hij laat zien hoe plat de telefoon is, zie je Dries Roelvink langslopen met een telefoon aan zijn oor.

Wel erg leuk gedaan verder.

Door Tweakers user mindcrash, dinsdag 15 september 2009 21:42

1. Die sik was mij (en menig ander op andere sites) ook opgevallen, en één van de redenen om mijn twijfels te hebben bij dit filmpje, maar wat Rob zegt is waar. Scheren is zo gebeurd..
Yup, en in Inglorious Basterds had Brad geen sik, maar slechts een snor; dus als die review vrij recent is zou het 'm dus best echt kunnen zijn (qua lichaamshouding en mimiek leek hij er iig verdomd veel op IMHO)

Door Oli4k, woensdag 16 september 2009 12:24

@matt

Dries Roelvink ontkent zelf dat hij het is: http://twitter.com/ikbendries/status/3909403928

Door Tweakers user JJapie, woensdag 16 september 2009 12:26

Dat is grappig ja, waarom zou Dries het ontkennen? Hij lijkt er wel verdacht veel op. Misschien heeft het iets te maken met de op handen zijnde actie van Dries met Vodafone & Samsung..

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 september 2009 12:26]


Reageren is niet meer mogelijk